SOGNE- og Kulturhus

Pilotprojektet for Lokale og Anlægsfonden omfatter en ny ankomstplads med opholds- og bevægelsesplint samt træningsterrasser til en tidligere folkeskole, der nu er omdannet til sogne- og kulturhus. 

LOA skriver:

"Der bliver fortsat lukket folkeskolebygninger over hele landet. Det betyder, at mange mindre byer mister en central livsnerve. En undersøgelse foretaget af Lokale og Anlægsfonden viser, at en tredjedel af de folkeskolebygninger, der blev lukket i 2011, stadig står tomme.

Det vil Fonden gerne gøre noget ved og erstatte lukkede bygningers mørke vinduer og tomme gange med lys og nye aktivitetsrum. I mange små byer er skolerne nemlig ofte det eneste sted, hvor beboerne kan samles til foreningsaktiviteter og andre former for fælles oplevelser.

Fonden har allerede sidste år givet støtte til omdannelsen af en nedlagt folkeskole i Gudum til et nyt samlingssted for den lille by nær Lemvig. Projektet er et første pilotprojekt med omdannelse af lukkede folkeskoler i mindre bysamfund til nye aktiviteter."

Bygherre: Gudum Sognehus og Lokale og Anlægsfonden

Arkitekter: BSAA Arkitekter

Foto: Anne Kathrine Edslev - BSAA URBANlab

* Projektet er udarbejdet i BSAA URBANlab, som Mette Bruun Yde var medstifter og indehaver af frem til marts 2016